Ariston Clas Premium Evo!

Clas Premium 24
Kondenzációs kombi az Aristontól
 

A Clas Premium 24 háztartási kondenzációs, kombinált üzemű, átfolyós rendszerű, 24kW-os névleges maximális teljesítményű fali kazán. Mindenkinek hasznos lehet, akinek 60 nm-nél nagyobb lakása van és a fűtési rendszer kialakításától (radiátor vagy padlófűtés) függetlenül.

Miért? Mert egy modern kondenzációs gázkészülék radiátoros rendszeren is legalább 25%-kal kevesebb gázt használ, mint egy hagyományos kazán. Ugyanis egy kondenzációs berendezés hatásfoka annál nagyobb, minél kisebb teljesítményen működik, ám egy hagyományos kazán hatásfoka alacsony fűtésteljesítménynél 70%-ra is leeshet. Minden kazán részterhelésen működik a fűtési idény legalább felében, hiszen névleges teljesítményének néha csak töredékére van szükség – és itt tennünk kell egy kis kitérőt a füstgáz-hőmérsékletek felé.

A hagyományos, régi konstrukciójú készülékeknél az égéstermék hőmérséklete 170–200 °C körül van, a korszerű nagy hatásfokú kazánoknál 120-130 °C, de minden esetben 100 °C fölötti, hogy a gázégetés során keletkező vízgőz eltávozzon, és ne csapódjon le a kéményben. A lecsapódás, azaz kondenzáció során a víz ugyanis feloldja a füstgázban szintén jelen lévő szén-dioxidot és nitrogén-oxidokat, és savassá (pH 3,5–4) válik. A hagyományos készülékekben a kondenzáció nemkívánatos jelenség, mert lassan, de biztosan erodálja a készülék fém alkatrészeit.

Nem így a kondenzációs készülékekben. Az égéskor keletkező füstgázban lévő többletenergia felhasználható a fűtési visszatérő víz hőmérsékletének megemelésére, így a kazánnak már kevesebbet kell „dolgoznia” azon, hogy a kívánt hőfokot elérje. Az égéstermék olyan mértékben lehűl (>100-ról 60 °C alá) hogy a benne lévő gőz kicsapódik, és  savas vízzé, azaz kondenzátummá alakul át. A hagyományos készülékeket ez a víz ugye károsítja, de a kondenzációs készülékek kialakítása eleve olyan, hogy a kondenzátum károkozás nélkül elfolyik. A nemesacél hőcserélő miatt az Ariston készülékek élettartama hosszabb.

A kondenzációs kazán a fűtési visszatérő víz előmelegítése miatt kevesebb gázt használ, mint a hagyományos készülékek. A gáz ára szándékoltan emelkedik a világpiaci ár eléréséig, a világpiaci ár pedig folyamatosan emelkedik. Nem is szükséges magyaráznunk, miért éri meg kondenzációs kazánt vásárolni!

Az Ariston Clas Premium 24 kondenzációs kombi kiemelkedő jellemzői:

- időjárásfüggő szabályozás (külső érzékelő) 
- két fűtőkörös vezérlés (radiátoros és padlófűtés)
- 2+1 szobatermosztát fogadása
- IPX5D védettség
- szabályozási tartomány: 5–24kW
- Ariston napkollektor-rendszer vezérlése
- nemesacél hőcserélő
- teljes modulációs tartomány (szivattyú is)
- hibadiagnosztika
- blokkolásgátló és fagymentesítő funkció
- új Climamanager vezérlése (BUS interfésszel)
- éves átlagos hatásfok: 107,9%
- fél-automata légtelenítő funkció

A készülék most csak bruttó 299,900,-Ft! 
Ingyenes *kiszállítással Bp. és Pest megye területén belül.

Régi parapetes kombi helyére felszerelve, vízszintes füstgázelvezető szettel, szereléssel, bekötéshez szükséges anyagokkal és beüzemeléssel együtt bruttó 399,900,-Ft!  

*csak vásárlás esetén az ingyenes kiszállítás csak kapuig, ill. telek határig szól!